Spotify sparar in på dataanvändingen – För att nå nya kunder

Drygt 150 miljoner människor använder sig av Spotify, men nästan 60% av dessa använder sig utav gratisversionen av programmet. Företaget har nu bestämt sig för att förbättra sin gratistjänst genom att expandera tjänsten, Spotifys förhoppning är att strömmad musik ska fortsätta expandera, och Gustav Söderström menar att Spotifys mål är att skapa en plattform som ska locka miljarder människor

En del av satsningen innebär att tjänsten ska bli 75% snålare kring dataanvändning, någonting som är väldigt viktigt för människor som har begränsad surf på sitt nuvarande abonnemang. Dessutom ska användare få tillgång till 15 olika spellistor, vilket innebär nästan två dygn av musik. Du som användare kommer också kunna skapa egna spellistor i gratisversionen.

Spotify startades 2016 och är idag världens största strömmningsprogram för musik. Programmet är kompatibelt med de flesta operativsystem idag och företaget har drygt 900 anställda. Det skulle ta 150 år att lyssna igenom allt som finns idag finns på Spotify, det finns nämligen över 20 miljoner låtar att välja mellan, och varje dag utökas det med cirka 20.000 nya låtar.

Den mest spelade låten på Spotify är ”Shape of you” med Ed Sheeran, den har spelats över 1,7 miljarder gånger.